Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
根 新鲜意大利芹 ,只取叶子
lub 4 - 5 根 香菜 ,只取叶子 - 250 克 水 ,根据需求可多备一些
- 1000 克 新鲜青口,洗净
- 30 克 特级初榨橄榄油 ,多备一些上菜用
- 30 克 红葱头 ,切半
- 3 瓣 蒜头
-
1
根 新鲜红辣椒 ,小的,去籽
lub ½ 茶匙 干辣椒片 - 50 克 干白葡萄酒
- 120 克 小番茄 ,切半
- 40 - 50 克 番茄泥(浓缩)
- 1 小撮 盐
- 350 克 干燥笔管通心粉 或其他通心粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g