Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 克 牛蛙 ,切4~5厘米大块,彻底吸干水分
- 1 克 盐
- 1 克 淀粉
- 15 克 油
- 2 瓣 蒜头 ,切片
- 10 克 姜 ,切片
- 150 克 洋葱 ,切小片
- 100 克 青椒 ,切小片
- 1 支 新鲜小米椒 ,切圈
- 5 克 生抽
- 5 克 老抽
- 10 克 料酒
- 15 克 蚝油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 797.7 kJ / 190.7 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 409.7 mg