Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
巧克力麵包球
- 120 克 牛奶
- 30 克 糖
- 20 克 奶油 ,多備一些刷油用
-
2
茶匙 乾酵母粉 (約8克)
lub 20 克 新鮮酵母 ,剝碎 - 280 克 麵粉 (中筋麵粉)
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 顆 蛋 (每顆重約53-63克)
- 16 塊 巧克力 (約100克)
- 500 克 水
櫻桃醬
- 600 克 櫻桃 ,去核 (新鮮或冷凍皆可)
- 10 - 15 克 玉米粉
- 30 - 40 克 糖 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g