英式太妃糖布丁
TM5 TM6

英式太妃糖布丁

(Brak ocen)

Składniki

  • 150 克 去核椰棗
  • 1 ½ 茶匙 小蘇打
  • 180 克 水
  • 奶油 ,少許,刷油用

太妃糖醬

  • 60 克 奶油 ,切塊
  • 60 克 綿紅糖
    lub 60 克 紅糖
  • 75 克 金黃糖漿(轉化糖漿)
    lub 75 克 蜂蜜
  • 40 克 牛奶
  • ¼ 茶匙 天然香草精
    lub ½ 茶匙 天然香草糖 ,自製

太妃糖布丁

  • 40 克 奶油 ,切塊
  • 110 克 黑糖
    lub 110 克 紅糖
  • 150 克 麵粉 (中筋麵粉)
  • ½ 茶匙 泡打粉
  • 1 - 2 顆 蛋 (每顆重約53-63克) ,打散,取70克蛋液
  • 700 克 水

Wartości odżywcze
na 1 杯
Kalorie
1522 kJ / 363 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
54 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy