
Urządzenia i Akcesoria
竹塹餅
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
7 個
Składniki
糕漿皮
-
轉化糖漿40 克
-
奶油 ,切塊,置於室溫軟化35 克
-
冰糖粉20 克
-
蛋液25 克
-
鹽½ 茶匙
-
低筋麵粉120 克
內餡
-
低筋麵粉50 克
-
蛋 ,打散備用1 顆
-
豬肉 (挑肥的部分),切小丁90 克
-
冬瓜糖 ,泡水半小時,切小丁85 克
-
冰糖粉15 克
-
白油40 克
-
麥芽糖20 克
-
奶粉25 克
-
油蔥酥1 大匙
-
白芝麻 ,多備一些裝飾用1 大匙
Wartości odżywcze na 1 個
Kalorie
302.6 kcal /
1282.9 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
42.9 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

麵粉實驗室(上)
76 Przepisów
Tajwan
Tajwan