竹塹餅

竹塹餅

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
7 個

Składniki

糕漿皮
  • 轉化糖漿
    40 克
  • 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
    35 克
  • 冰糖粉
    20 克
  • 蛋液
    25 克
  • ½ 茶匙
  • 低筋麵粉
    120 克
內餡
  • 低筋麵粉
    50 克
  • ,打散備用
    1 顆
  • 豬肉 (挑肥的部分),切小丁
    90 克
  • 冬瓜糖 ,泡水半小時,切小丁
    85 克
  • 冰糖粉
    15 克
  • 白油
    40 克
  • 麥芽糖
    20 克
  • 奶粉
    25 克
  • 油蔥酥
    1 大匙
  • 白芝麻 ,多備一些裝飾用
    1 大匙

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 302.6 kcal / 1282.9 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...