Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Entrecosto
- ½ c. chá de sal
- 2 c. chá de massa de pimentão
- 3 dentes de alho
- 1 malagueta cortada em rodelas
- 50 g vinho branco
- 500 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 1 folha de louro
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 35 g azeite
Puré de favas
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 6 dentes de alho
- 80 g manteiga
- 850 g favas descongeladas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 30 g coentros cortados em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3403.7 kJ / 813.5 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 17.8 g
- Sód
- 1072.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparregado de feijão-verde
45min
Ensopado de cabrito
40min
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
9h
Burras em vinho tinto
12h 55min
Ensopado de borrego
1 Std.
Chanfana de borrego
24h
Esparregado
20min
Guisado de borrego
13h
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Borrego guisado com batatinha nova
55 Min
Bochechas de porco
9 godz. 10 min
Caldeirada de cabrito
2 Std. 50 Min