Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Sponge
- 200 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 320 g caster sugar
- 2 large eggs
- 240 g plain flour
- 50 g cocoa powder
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g boiling water
- 120 g milk
- 150 g sour cream
Filling
- 300 g double cream
- 30 g icing sugar
Icing and Decoration
- 240 g fresh mixed berries, cut in pieces if large
- 450 g chocolate fudge icing, homemade (see tip)
- 80 chocolate cigarillos (approx.)
- 120 g fresh mixed berries
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3177.9 kJ / 759.5 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 100.9 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 468.2 mg
Alternatywne przepisy
Butterfly Cakes
1h
Triple Chocolate Layer Cake
2h 30 min
Chocolate Fudge Icing
5min
Chocolate Fudge Cake
1h
Buttercream Icing
5min
Chocolate icing (ganache)
20min
Chocolate Chip Cookies
50 min
Chocolate cake
45 min
Brownies
50 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Vanilla Sponge Layer Cake
2h 35min
Easy Chocolate Cake
1h 15 min