Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 猪心, 切薄片
- 10 克 料酒
- 1 茶匙 生抽
- ½ 茶匙 糖
- 5 克 姜, 切丝
- 1 茶匙 淀粉
- 2 瓣 蒜头
- 1 根 新鲜红辣椒
- 15 克 油
- 10 克 葱, 切段
- ¼ 茶匙 盐
- ½ 茶匙 老抽
- 25 克 青椒, 切块
- 25 克 红甜椒, 切块
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 805 kJ / 192 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 0.9 g