Rote Thai-Curry-Paste

Rote Thai-Curry-Paste

3.8 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
1 Gesamtrezept

Składniki

  • Korianderkörner
    2 EL
  • Limetten unbehandelt, Schale abgeschält, Saft ausgepresst
    4
  • Zitronengras, frisch weißer Teil, in Ringen (5 mm)
    4 Stängel
  • rote Chilischoten, frisch nach Wunsch entkernt, in Stücken
    6
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    20 g
  • Knoblauchzehen
    8
  • Paprika rosenscharf
    2 EL
  • Erdnussöl und etwas mehr zum Bedecken
    100 g
    100 g Traubenkernöl, und etwas mehr zum Bedecken

Wartości odżywcze na 1 Gesamtrezept

Kalorie 1093 kcal / 4589 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 108 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...