Ramen di mare

Ramen di mare

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

Dashi
  • 10 g alga kombu a pezzi, sciacquata
  • 1000 g di acqua
  • 30 g di fiocchi di tonno essiccato affumicato (vedere consigli)
Ramen
  • 300 g di cozze fresche pulite
  • 300 g di vongole, fresche, ben pulite
  • 200 g di moscardini puliti
  • 200 g di totani piccoli puliti, ad anelli
  • 500 g di acqua
  • 8 gamberi crudi sgusciati privati delle interiora e lavati
  • 200 g di noodles per ramen secchi
  • 1 cipollotto verde a rondelle sottili
  • 5 g di alga nori ammollata in acqua per 1 ora, a listarelle

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 32.2 g
Kalorie 1422 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 4.3 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...