Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kynuté těsto
- 220 gramů mléka
- 40 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 100 gramů cukru
- 500 gramů hladké mouky, plus 2 lžíce (podle potřeby)
- 80 gramů másla, na kousky
- 1 vejce
- ½ čajové lžičky soli
Tvarohová náplň
- 1 vejce
- 60 - 80 gramů cukru
-
1
čajová lžička domácího vanilkového cukru
lub 1 balíček vanilkového cukru - 500 gramů tvarohu
- 100 gramů zakysané smetany
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vdolečky s povidly
1h 30min
Máslové houstičky
1h
Domácí rohlíky
2h 35min
Loupáky
3h 25min
Kokosový koláč se smetanou
1h
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Tvarohový závin s pudingem
1h 20 min
Loupáky s mákem
1h 30min
Mřížkový koláč s tvarohem
1h 20 min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min
Moravské koláče
3 Std.
Kynutý borůvkový koláč
1u. 50min