Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
3 - 4
polévkové lžíce řeřichy (10 gramů)
lub 3 - 4 polévkové lžíce pažitky (10 gramů) - 150 gramů červených ředkviček
- 1 jarní cibulka, na kousky
- 200 gramů čerstvého sýra
- ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 374.2 kJ / 89.4 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 171.9 mg
Alternatywne przepisy
Šunková pěna
5 Min
Čabajská pomazánka
15 Min
Šunková pěna
5 Min
Mrkvovo-rukolový dip
40min
Pomazánka z čabajky nebo loveckého salámu
5 Min
Falešná humrová pomazánka
15 Min
Pomazánka ze sušených rajčat
10 Min
Balkánská pomazánka
15 Min
Pomazánka z červené řepy
5 Min
Hermelínová pěna
10 Min
Třená niva
5 Min
Česnekovo sýrová pomazánka
5 Min