Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 240 g água
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau), partido em pedaços
- 300 g açúcar
- 3 ovos
- 240 g óleo
- 220 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau), partido em pedaços
- 40 g açúcar
- 15 g manteiga
- 100 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3667.2 kJ / 876.5 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 87.5 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 135.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavê de morango
2u. 45min
Empadinha de palmito
1小时
Bolo formigueiro
55min
Bolo nega maluca
1 godz. 5 min
Tarte vulcão
1小时 15 分钟
Creme de chocolate
1h 20min
Éclairs de chocolate
2 Std.
Cupcakes ouriço
45 Min
Bolo com cobertura de leite condensado e morango
2 Std. 30 Min
Victoria cake
40min
Girafa torta
30min
Bolo de amêndoa e chocolate
50min