Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 240 g água
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau), partido em pedaços
- 300 g açúcar
- 3 ovos
- 240 g óleo
- 220 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau), partido em pedaços
- 40 g açúcar
- 15 g manteiga
- 100 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3667.2 kJ / 876.5 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 87.5 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 135.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavacas de Resende
1u.
Torta de leite condensado e coco
20min
Bolo de leite condensado e ananás
1u.
Palha italiana
2u.
Bolo nega maluca
1 Std. 5 Min
Tarte de banana com crème fraîche
2h 25min
Rosca de queijo e presunto
2u.
Pão de queijo com linguiça
45 min
Pãezinhos de colher com leite condensado
1h 15min
Quadrados de chocolate cobertos
50min
Quadrados de laranja
55min
Bolinho de chuva
30min