Jahodové želé s mousse z bílé čokolády

Jahodové želé s mousse z bílé čokolády

3.0 4 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porce

Składniki

Jahodová želatina
  • 500 gramů jahod nakrájených
  • 40 - 60 gramů cukru krupice
  • 3 - 4 plátky želatiny namočené ve studené vodě a vyždímané
Mousse z bílé čokolády
  • 1 citrón nastrouhanou kůru, nejlépe bio
  • 160 gramů smetany, min. 30 % tuku vychlazené
  • 80 gramů plnotučného mléka
  • 150 gramů bílé čokolády nalámané na kousky

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porce

Białko 5.2 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 43.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...