![Mousse de uva Mousse de uva](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF72CDA3-03D4-434C-AFE0-BA23436E9FD2/Derivates/0C430B78-165E-4189-8BBB-BF0B21C409B0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Uvas para decorar
- 1 clara de huevo
- 30 piezas de uvas, lavadas y secas
- 200 g de azúcar refinada, la necesaria
Mousse de uva
- 15 g de mantequilla, para engrasar
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa), fría
- 1000 g de jugo de uva
- 1 sobre de polvo para preparar gelatina, sabor uva
- 500 g de helado de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2684 kJ / 639 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de atún
40 мин.
Arroz con leche
3ч.
Gelatina de queso y piña
4h
Mousse de mango
15min
Gelatina de mango
15min
Dulce de tapioca
1 godz.
Helado de cheesecake
13 Std.
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1 godz.
Panqué de nuez
50 мин.
Pay de limón express
15min
Carne en su jugo
35 min
Nieve de sandía y jamaica
5h