Cupcake con frosting alla crema gianduia

Cupcake con frosting alla crema gianduia

4.4 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pezzi

Składniki

Cupcake
  • 125 g di yogurt alla vaniglia
  • 80 g zucchero
  • 60 g di olio di semi di mais
  • 2 uova
  • 200 g di farina tipo 00
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci (circa 8 g)
  • 1 pizzico di sale
  • 8 cucchiai di codette o palline colorate (vedere consigli)
Frosting
  • 120 g di mascarpone
  • 80 g di formaggio fresco spalmabile
  • 20 g zucchero a velo
  • 3 cucchiai di crema gianduia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 5.1 g
Kalorie 1125 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 14.7 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...