Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Zartbitterkuvertüre (55% Kakao), in Stücken
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Rohrzucker, fein
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier (Kl. M)
- 250 g Wasser
- 2 EL Kakaopulver
- 275 g Mehl
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Natron
- ¼ TL Salz
- 125 g Buttermilch
Füllung und Fertigstellung
-
150
g Pecannüsse
lub 150 g Walnusshälften - 100 g Ahornsirup
- 15 g Wasser
- 400 g Zartbitterkuvertüre (55% Kakao), in Stücken
- 350 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2234 kJ / 533 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Baiser-Torte
2j 10 menit
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 godz.
Brownie-Sahne-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2h 40 min
Schokoladen-Torte
3h 20 min
Schokoladentorte
2h 15 min
Schokoladen-Meringue-Türmchen mit Himbeeren
50 menit
Buttermilch-Brownies mit Haselnuss-Karamell-Creme
2j
Schokoladen-Himbeer-Torte
5h 30min
Triple Chocolate Cake
2j 30 menit
Weiße Schokoladen-Pistazien-Torte
9h
Kaffee-Schoko-Kuchen
7 Std.
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
2j 30 menit