Ciambella romagnola

Ciambella romagnola

4.8 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porzioni

Składniki

  • 220 g zucchero + q.b.
  • 500 g di farina tipo 00
  • 1 limone la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
  • 220 g di burro morbido a pezzi
  • 3 uova
  • 2 bustine di zucchero vanigliato
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci (circa 15 g)
  • 70 g di liquore tipo Sassolino
  • 1 cucchiaio di olio di semi di mais
  • 1 cucchiaio di granella di zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.8 g
Kalorie 1732 kJ / 414 kcal
Tłuszcz 17.7 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 57.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...