Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero + q.b.
- 500 g di farina tipo 00
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 220 g di burro morbido a pezzi
- 3 uova
- 2 bustine di zucchero vanigliato
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (circa 15 g)
- 70 g di liquore, tipo Sassolino
- 1 cucchiaio di olio di semi di mais
- 1 cucchiaio di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Passatelli
45 min
Passatelli in brodo di cappone
4h 20 min
Lu frustingu
18 Std.
Zuppa imperiale
1u.
Biscotti zaeti
55min
Strozzapreti pasticciati
1h 40min
Fave dei Morti
55min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Focaccia dolce
45 min
Torcolo di San Costanzo
5 godz. 30 min
Crescia al formaggio
3h 10min
Torta al testo
1u.