![Pastel de carne Pastel de carne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CEC951E4-3485-425E-AE45-52B3A9D3D651/Derivates/923FD725-FC25-4742-810E-E187C59B471F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de carne
- 3 rebanadas de pan, tostado
- 220 g de zanahoria, pelada y en trozo
- 150 g de cebolla
- 500 g de carne molida de res
- 300 g de ternera, molida
- 300 g de carne molida de cerdo
- 1 huevo
- 2 cda de salsa Inglesa
- 100 g de catsup
- 1 cda de mostaza
- 2 cdas de azúcar morena
- 1 cda de sal
- ¾ cdita de pimienta molida
Glaseado
- 20 g de catsup
- 1 cda de azúcar
- 5 g de salsa maggi
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1335 kJ / 318 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Pastel de carne
40 Min
Papas al horno
1h
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1h
Papas Anna
1h
Pastel azteca
1h
Pollo al cilantro
35 min
Carne de res a la jardinera
40 Min
Carne en su jugo
35 min
Albóndigas en salsa de jitomate
45 Min
Pay de atún
1h 40min
Pechugas a la reina
35 min