Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de carne
- 3 rebanadas de pan, tostado
- 220 g de zanahoria, pelada y en trozo
- 150 g de cebolla
- 500 g de carne molida de res
- 300 g de ternera, molida
- 300 g de carne molida de cerdo
- 1 huevo
- 2 cda de salsa Inglesa
- 100 g de catsup
- 1 cda de mostaza
- 2 cdas de azúcar morena
- 1 cda de sal
- ¾ cdita de pimienta molida
Glaseado
- 20 g de catsup
- 1 cda de azúcar
- 5 g de salsa maggi
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1335 kJ / 318 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25min
Arroz a la mexicana
50min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Pastel azteca
1 godz.
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Pastel de carne
40min
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1 godz.
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Calabacitas rellenas al vapor
40min
Pollo al cilantro
35min
Pechugas a la reina
35min
Puré de papa
50min