Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 100 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 50 g Vollmilchschokolade, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 2 Eidotter
- 65 g Feinkristallzucker
- 30 g Dinkelmehl, glatt
- 4 Kugeln Vanilleeis, siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2465 kJ / 589 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40min
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6h 20min
Crème Brûlée
3h 10 min.
Limettensorbet mit Gin
3h 45min
Vanilleparfait mit Walderdbeeren
5h 40 min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5h 15min
Oster-Cake-Pops
4h 40 min
Baby-Cake pops
3hod. 30min
Cake Pops
3hod. 30min
Warmes Schokoküchlein mit Ananas
50 Min
Fondant au Chocolat
20 min