Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kräuterbutter
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft
- 1 Zweiglein frischer Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 2 Stängel frischer Schnittlauch, in Stücken (1 cm)
- ½ TL Salz (opcjonalnie)
Joghurtfladenbrot
- 350 g Naturjoghurt
- 350 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 EL Backpulver
- 1 TL Meersalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g