Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g di prugne, denocciolate (700 g circa peso lordo) a pezzi
lub 500 g di susine, denocciolate (700 g circa peso lordo) a pezzi - 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 250 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 205 kJ / 49 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmellata di arance (TM5)
1 Std. 10 Min
Confettura di more
45 Min
Confettura di pesche ed amaretti
1h 30min
Confettura di ciliegie
1h 30min
Confettura di pesche
1 Std. 20 Min
Composta di prugne
45 Min
Confettura di cachi
55min
Confettura di albicocche e zenzero
40 Min
Confettura di albicocche
1h 30min
Confettura di fragole
1 Std. 10 Min
Confettura di pere e scorzette di limone
1 Std. 10 Min
Confettura di fichi
1 Std.