Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g di prugne, denocciolate (700 g circa peso lordo) a pezzi
lub 500 g di susine, denocciolate (700 g circa peso lordo) a pezzi - 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 250 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 205 kJ / 49 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di albicocche
1h 30min
Confettura di ciliegie
1h 30min
Confettura di more
45min
Confettura di pesche
1h 20min
Confettura di albicocche e zenzero
40min
Confettura di fragole
1h 10min
Confettura di fichi
1h
Composta di prugne
45min
Confettura di fragole classica
1h 5min
Confettura di albicocche alla cannella
45min
Confettura di mirtilli
55 min
Confettura di pere e scorzette di limone
1h 10min