
Urządzenia i Akcesoria
Risoto de champanhe com camarão e vieiras
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 doses
Składniki
-
queijo parmesão50 g
-
camarão c/ casca400 g
-
água800 g
-
sal1 ½ c. chá de
-
vieiras400 g
-
lima (raspa e sumo)1
-
pimenta-de-caiena em pó1 pitada de
-
chalota80 g
-
dentes de alho3
-
manteiga40 g
-
folha de louro1
-
paprika1 c. chá de
-
champanhe200 g
-
arroz p/ risoto320 g
-
queijo mascarpone100 g
-
Aneto q.b. p/ servir
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
737 kcal /
3072 kJ
Białko
47 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
75 g
Błonnik
2 g