Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pane per hamburger
- 90 g di latte
- 4 - 6 gocce di succo di limone
- 190 g di farina di forza + q.b.
- 90 g di farina per torte
- 40 g di zucchero
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 15 g di burro a temperatura ambiente
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 albume, per spennellare
Hamburger di tonno
- 300 g di tonno fresco (senza pelle e spine) a pezzi
- 1 cucchiaino di prezzemolo fresco tritato
- 2 cucchiai di salsa di soia
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Per terminare
- 1 cipolla rossa a fette sottili
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di aceto di Sherry
- 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 120 g di ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 424 kJ / 101 kcal
- Białko
- 5.31 g
- Węglowodany
- 11.66 g
- Tłuszcz
- 3.73 g
- Błonnik
- 0.54 g
Alternatywne przepisy
Intreccio d'amore
1 Std. 30 Min
Fazzoletti Jôf Fuart
2h 30min
Bignè menta e cioccolato
4h
Pane per hamburger
3 Std. 20 Min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Bomboloni salati
3 Std. 20 Min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3h 45min
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2 Std.
Muffin arcobaleno
1h
Hamburger di manzo con salsa barbecue
6h 30min
Burger buns
4 Std. 40 Min
Buns (panini classici per hamburger)
4h 35min