五香蘿蔔牛肉湯
TM31 TM5 TM6

五香蘿蔔牛肉湯

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 10 克 油
  • 10 克 薑, 切片
  • 600 克 牛腱肉, 川燙去血水,切塊(約3公分)
  • 800 克 水
  • 200 克 白蘿蔔, 切塊
  • 100 克 紅蘿蔔, 切塊
  • 15 克 蒜頭
  • 1 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 3 大匙 米酒
  • 10 克 蔥, 切段
  • 1 茶匙 五香粉
  • 25 克 蠔油

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
941 kJ / 224 kcal
Białko
31.2 g
Węglowodany
3.8 g
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy