菜圃蛋&破布子蒸肉、地瓜飯

菜圃蛋&破布子蒸肉、地瓜飯

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 人份

Składniki

菜圃蛋
  • 蘿蔔乾
    60 克
  • 香油
    10 克
  • 20 克
  • 略打散
    4 顆
破布子蒸肉
  • 豬絞肉 (約7成瘦肉,3成肥肉)
    250 克
  • 20 克
  • 米酒
    1 茶匙
  • 蠔油
    1 茶匙
  • 雞蛋豆腐 (約半盒)
    140 克
  • 破布子 (需另備汁液20克)
    40 克
  • 油蔥酥
    1 大匙
地瓜飯
  • 白米 ,洗淨、瀝乾
    200 克
  • 地瓜 ,切塊(約3公分)
    150 克
  • 1200 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 1071 kcal / 4480 kJ
Białko 57 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 101 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...