Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 folhas de gelatina (2 g por folha)
- 50 g água, mais q.b. para hidratar
-
300
g frutas vermelhas frescas (ex.: morangos, framboesas)
lub 300 g frutas vermelhas congeladas - 200 g açúcar refinado
-
250
g queijo cremoso (queijo quark)
lub 250 g ricota - 250 g creme de leite fresco, mín. 30% de gordura, gelado
- folhas de hortelã, fresca, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne desfiada tradicional taiwanesa
1h 40 min
Tarte de atum, ovo e alcaparras
1óra
Patê de avocado
10 min
Framboesa Spritz
Brak ocen
Sorbet de cupuaçu
Brak ocen
Pudim de tapioca com abacaxi
1h 25min
Torta de manga com coco
30min
Bolo de reis
1h 5min
Pão de cerveja preta
1óra
Sorbet e espuma de frutas
10 min
Bolo de chocolate
40 min
Panacota de romã
12 godz.