Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di acqua
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 150 g di lievito madre -
600
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 600 g di farina tipo 0 + q.b. - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Corona bordolese
5 godz. 20 min
Lievito madre
72h 15min
Pane toscano con lievito madre
5klst
Pane tipo ciabatta
26 godz.
Pagnotta al rosmarino
3 godz. 30 min
Polka (pane francese)
5klst
Panini al latte
4h 50min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Rosette
5 godz. 20 min
Ciabattine veloci
3 godz. 10 min
Panini all'olio
3 godz. 10 min