Wersje kompatybilne
Argola de sementes de papoila com manteiga de limão
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manteiga
- 400 g natas
- 2 c. chá de sal
- 2 limões, só a raspa
- 4 pés de tomilho-limão, só as folhas
Pão
- 350 g água
- 20 g mel
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g farinha integral
- 2 c. chá de sal
- 2 c. sopa de óleo p/ untar
- 20 g sementes de papoila p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 grama
- Kalorie
- 0 kJ / 332 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Folar de carnes
2h 20 min
Coroa de pães
9 Std. 30 Min
Aveludado de cebola e tomilho
40min
Pães de centeio
2小时 10 分钟
Focaccia recheada
1 Std. 25 Min
Pizza de inverno
8 godz.
Pão de frutos secos e maçã
13 Std. 55 Min
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Baguetes com alho e orégãos
1 Std. 30 Min
Pãezinhos aromatizados
2 Std.
Pão de especiarias
45 Min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min