Bolo de noz, cenoura e canela

Bolo de noz, cenoura e canela

4.8 678 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 doses

Składniki

Bolo
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • noz
    100 g
  • cenoura cortada em pedaços
    300 g
  • ovos
    4
  • óleo
    200 g
  • açúcar mascavado
    200 g
  • essência de baunilha
    2 c. chá de
  • farinha tipo 55 mais q.b. p/ polvilhar
    250 g
  • bicarbonato de sódio
    2 c. chá de
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de
Cobertura
  • açúcar
    100 g
  • manteiga à temperatura ambiente
    100 g
  • queijo-creme
    200 g
  • essência de baunilha
    1 c. chá de
  • Noz picada q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 526.9 kcal / 2204.5 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 36.3 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 347.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...