Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g açúcar
- 120 g manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
- 120 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 100 g coco ralado
- 8 claras de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1072.4 kJ / 256.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 64.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leite creme
25 min
Bolo rico da minha terra
1h
Bolo de chocolate e noz
1h
Bolo de claras e chocolate
50 min
Chiffon de chocolate ao vapor
1h 5min
Bolo de laranja
50 min
Tarte de coco
1h
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1h
Bolo rápido
50 min
Tarte de abóbora
1h 35 min.
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40min
Chiffon de laranja
1 godz. 30 min