Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Orange, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 100 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 250 g Buttermilch
- 200 g Mehl
- 40 g Mohn
- ½ TL Backpulver
- 2 Prisen Salz
- 4 - 5 Tropfen Rumaroma
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1773 kJ / 423 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1 godz. 30 min
Honigkuchen mit Blutorange
2 godz.
Nussbrioche
1 godz. 30 min
Süßer Orient-Couscous mit Trockenfrüchten
20min
Far Breton
9 godz. 20 min
Süße Briouats
35min
Ingwer-Marzipan-Waffeln
30min
Orangen-Milchreis mit Apfel-Heidelbeer-Kompott
1h 25min
Kokoswaffeln
25min
Süßkartoffel-Muffins
1h 10min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1 godz. 30 min
Apfel-Quark-Auflauf
1 godz. 30 min