Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 gramů vody
- 300 gramů cukru krupice
- 1 skořice, celá
- 1 hřebíček
- 1 vanilkový lusk
- 200 gramů kdoulí, oloupaných, bez jádřinců, na kousky
- 200 gramů sušených fíků
- 200 gramů datlí, bez pecek
- 200 gramů sušených švestek, bez pecek
- 200 gramů sušených plátků broskví
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 3.54 g
- Węglowodany
- 104.49 g
- Tłuszcz
- 0.92 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z dýňových semínek
10 Min
Mandarinkové amarouny
2 Std. 25 Min
Vývar z červené řepy
4h 15min
Plněná zelenina
1 Std. 20 Min
Frankfurtské bylinkové pesto
10 Min
Polévka červená z řepy
35min
Čokoládový krém
8 min
Rumový likér se skořicí a muškátovým oříškem
30min
Mandlový moučník s pudingovým krémem
3 Std.
Želatina
10 Min
Jablečný džus s lávovým efektem
10 Min
Citrónová bábovka
2h