Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Safrancreme
- 200 g Crème fraîche
- 2 Dosen Safran, gemahlen (à 0,1 g), z.B. von Ostmann
- ¼ TL Salz
Spinatrisotto
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 400 g Risottoreis
- 200 g Blattspinat, frisch
- 850 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2350 kJ / 561 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Risotto mit Steinpilzen
50 Min
Steinpilz-Risotto
40min
Pasta mit Gorgonzola-Kürbis-Sauce
30 Min
Erbsen-Risotto
50 Min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40min
Wildreis-Risotto mit Brokkoli
55 Min
Fenchel-Risotto
35min
Risotto mit Spargel und Mangold
45min
Orangen-Risotto mit Mandeln
35min
Risotto mit Basilikum
40min
Risotto mit Rucola und Gorgonzola
30 Min