Urządzenia i Akcesoria
Risolatte
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porzioni
Składniki
-
200 g di riso carnaroli
-
½ limone preferibilmente biologico, la scorza senza la parte bianca
-
½ arancia preferibilmente biologica, la scorza senza la parte bianca
-
1 stecca di cannella (2-3 cm)
-
1500 g di latte intero
-
200 g zucchero
-
50 g di burro (opcjonalnie)
-
1 cucchiaio di cannella in polvere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
5.3 g
Kalorie
975 kJ /
233 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Oggi... riso!
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Risolatte basmati
1 godz. 50 min
Baklava
1 godz. 30 min
Rösti vallese con composta di pere
Brak ocen
Pudding al cioccolato e semi di chia
25 min
Ceviche peruviana
1 godz. 35 min
Budino al cocco
3 godz. 15 min
Chicken Ramen
14 godz. 40 min
Salsa piccante con cipollotti e coriandolo
10 min
Sticky toffee pudding
1 godz.
Frosted carrot cake
1 godz. 25 min
Milkshake al caramello salato
20 min
Riso cotto dolce alle rose (Sheer berenj)
50 min