Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 2 Eier
- 50 g Milch
- 50 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 50 g Zucker
- 400 g Quark, 40% Fett
- 20 g Sonnenblumenöl
- 10 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Quark-Früchte-Taler
2h 10min
Gefüllte Streuseltaler
2 godz. 30 min
Streuseltaler
1h 45min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Apfel-Striezel
2h 20min
Puddingschnecken
2h
Quarkstrudel mit Kirschen
2 godz. 15 min
Apfel-Zimt-Krapfen
1 Std. 40 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Buttermilchkuchen
50 min
Quark-Hefe-Kuchen
1 Std. 20 Min