Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortenboden
- 2 Eier, getrennt
- 70 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbstgemacht
- 40 g Mehl
- 20 g Speisestärke
Quarkcreme
- 250 g Erdbeeren
- 250 g Magerquark
- 500 g Fruchtquark, Erdbeere 0,2 % Fett
- 200 g Joghurt, 1,5% Fett
- 60 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 410 kJ / 97 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Joghurt-Torte
9 Std.
Erdbeertorte
4h
Käse-Sahne-Torte
2h
Erdbeer-Zitronen-Torte
5h
Mandarinenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Zitronen-Gugelhupf
1h 15min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5h 30min
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3h
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10óra
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h