Wersje kompatybilne
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Acarajé
- 500 g feijão-frade seco
- Água q.b. p/ demolhar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
Vatapá
- 100 g sobras de pão
- 250 g leite de coco
- 80 g amendoim torrado
- 80 g caju torrado s/ sal
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- ½ malagueta
- 30 g óleo de dendê
- 1 pitada de sal
- Camarão seco q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 583 kJ / 139.3 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 338.1 mg
Alternatywne przepisy
Pastéis de massa tenra de alheira
35 min
Batatas em conserva
192 Std.
Cachupa
24 Std.
Feijão tropeiro
25 Min
Sopa ácida picante
4h 45min
Ravioli abertos com abóbora e cogumelos
1u. 15min
Bobó de camarão
45min
Biscoito goiabinha
45min
Requeijão Cremoso
1u. 30min
Polenta com cogumelos e espinafres
35 min
Arroz doce de coco com manga
55 min
Feijão de óleo de palma
20 min