Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levedura
-
30
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 35 g açúcar
- 40 g água
- 50 g farinha tipo 65
Massa
- 500 g farinha tipo 65
- 50 g leite
- 35 g manteiga à temperatura ambiente
- 50 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g aguardente
- 4 ovos
- 1 pitada de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 624.6 kJ / 149.3 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 22.3 mg
Alternatywne przepisy
Bolo preto da Madeira
1h 40min
Sopa do Espírito Santo
55min
Noz disfarçada
Brak ocen
Fudge de caramelo
5h 15min
Bolo de Natal
1h 20 min
Quadrados de manteiga de amendoim
4 Std. 50 Min
Malassadas de batata-doce
1h 15min
Espécies de S. Jorge
1h 15min
Arroz de lapas
45min
Bombons de licor de amêndoa amarga
1h 15min
Minifolares
2h 20min
Massa de pimenta dos Açores
5min