Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g queijo parmesão
- 10 folhas de manjericão
- 1 c. sopa de tomilho, fresco, só as folhas
- 6 dentes de alho
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 240 g água
- 60 g leite
- 10 g azeite
- 10 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2144.4 kJ / 512.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 62.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 754.2 mg
Alternatywne przepisy
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Pão preto
2 Std.
Pão de alho
1 godz. 15 min
Enrolados mistos
1 godz. 25 min
Pãezinhos enrolados
1 godz. 45 min
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Pães grelhados com manteiga de ervas
35 min
Bolas de Berlim
2 Std. 40 Min
Bolos de arroz
35 min
Pão com chouriço
1 Std. 30 Min
Broa de milho
2 godz. 20 min