Ají de gallina

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 portion

Składniki

  • 50 g de nueces pecanas
  • 50 g de queso parmesano
  • 50 g de aceite de girasol
  • 1 - 2 dientes de ajo sin la raíz
  • 3 ajíes amarillos sin pepas ni venas
    2 - 3 cucharadas de pasta de ají amarillo
  • 150 g de cebolla roja partida en cuartos
  • 150 g de leche evaporada
  • 150 g de caldo de pollo
    1 pastilla de caldo de pollo (para 0,5 l.), diluido en 150 g de agua
  • 60 g de pan en trozos
  • 600 - 800 g de pechuga de pollo deshuesada, sin piel, partidas en 2
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 957.6 mg
Białko 29 g
Kalorie 1853.4 kJ / 443 kcal
Tłuszcz 29.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...