Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 350 g farinha tipo 55
- 150 g manteiga
- 80 g água
- 40 g açúcar
- 1 pitada de sal
Recheio
- 1000 g cereja s/ caroço
- 250 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g amido de milho
- 1 limão (raspa e sumo)
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2270 kJ / 543 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de pêssego com flores comestíveis
4h 25min
Clafoutis de mirtilos
55min
Tarte fresca de maçã
6 Std.
Tarte de pera bêbeda
1 Std. 10 Min
Tarte de maçã
50min
Tarte de cereja e amêndoa
55min
Torta de morangos
45min
Crumble de frutos
50min
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
45min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Quadrados de chocolate cobertos
50min
Tarte de limão e merengue
30min