Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 40 g açúcar
- 1 c. chá de cacau em pó
- 1 c. chá de canela em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- 80 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 1 ovo
- 5 g vinagre
Mousse
- 120 g natas
- 120 g chocolate branco partido em pedaços
- 100 g açúcar
- 120 g manteiga
Montagem
- 30 g amêndoa s/ pele
- 30 g pistácios
- 80 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas com doce
1h 30min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Girafa torta
30min
Crepes soufflé
1 Std. 10 Min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6h 25min
Cernelhas
50 Min
Fondant de chocolate com pimenta rosa
35 min
Zabaione
15 Min
Três leches
5 Std.
Bolo de três leites
2h
Cheesecake de morango no forno
4 Std.
Macarons de chocolate
2h