Tortilha de acelga, tomate, queijo e presunto

Tortilha de acelga, tomate, queijo e presunto

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 doses

Składniki

  • cebola cortada em quartos
    200 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    50 g
  • acelgas cortadas em pedaços
    500 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • Pimenta preta q.b.
    pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • ovos
    6
  • tomate descascado, cortado em rodelas finas (200 g aprox.)
    1
  • presunto (60 g aprox.)
    2 - 3 fatias de
  • queijo mozarela (90 g aprox.)
    4 fatias de

Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 11.5 g
Kalorie 955.2 kJ / 228.3 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...