Urządzenia i Akcesoria
Artichoke Alfredo Sauce with Fettuccine
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces115 g
-
water910 g
-
salt divided, to taste¾ tsp
-
pasta, dried, type fettuccine340 g
-
olive oil2 tsp
-
onion cut into pieces115 g
-
garlic clove1
-
butter, unsalted30 g
-
artichoke heart, marinated (approx. 14 oz can or jar), drained1 can
-
heavy cream, 35% fat225 g
-
sour cream, any type60 g
-
parsley leaf, fresh chopped8 sprigs
-
basil, fresh leaves only, chopped, plus extra to garnish4 sprigs
-
black pepper, ground to taste⅛ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1190.6 mg
Białko
26.9 g
Kalorie
3453.2 kJ /
825.3 kcal
Tłuszcz
47.8 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
23.8 g
Węglowodany
73.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Step into Spring CA
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
White Bean, Tasmanian truffle and chive soup (Paul Foreman)
15 min
Banana Bread
1 godz. 50 min
Mushroom Fettuccini
40 min
Korean Beef Lettuce Cups (Diabetes, TM6)
55 min
Orange Pound Cake
1 godz. 15 min
Mai Tai
10 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Mystery Soup
55 min
Pineapple Carpaccio with Pink Sorbet (TM6)
20 min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1 godz.
Classic Pancakes
50 min
Edna's Lemon Curd Teacake
40 min