白酒蛤蜊義大利麵

白酒蛤蜊義大利麵

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

  • 新鮮巴西利 只取葉子,洗淨後擦乾
    2 把
  • 新鮮辣椒 (任何種類) (opcjonalnie) ,去籽
    2 支
  • 蒜頭
    15 克
  • 特級初榨橄欖油 不含最後淋油用
    40 克
  • 櫻桃番茄 對切半
    200 克
  • 不甜白酒
    50 克
  • 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 (詳見要訣)
    1000 克
  • 720 克
  • 10 克
  • 乾義大利麵(長直麵,spaghetti)
    360 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 2497.5 mg
Białko 49.9 g
Kalorie 2822.6 kJ / 674.6 kcal
Tłuszcz 14.1 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 80.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...