Baklava Cheesecake

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

  • di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati + q.b per servire
    50 grammo
  • di burro, non salato a pezzi
    60 g
  • di pasta fillo (circa 30 cm x 40 cm)
    6 fogli
  • formaggio fresco spalmabile
    500 g
  • di panna intera, fredda
    120 g
  • zucchero
    270 g
  • uova
    3
  • di acqua
    120 g
  • di acqua di rose (opcjonalnie)
    20 g
  • di miele
    50 g
  • di cannella in polvere
    ¼ cucchiaino
  • di cardamomo in polvere
    2 - 3 pizzichi
  • di petali di rose, fresche (opcjonalnie) per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 381.8 kcal / 1597.4 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 220.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie