Urządzenia i Akcesoria
Vegan Oyster Mushroom Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
onions halved115 g
-
carrots cut into pieces115 g
-
85 g celeriac, cut into piecescelery cut into pieces85 g
-
parsnip cut into pieces60 g
-
garlic cloves2
-
vegetable oil30 g
-
water650 g
-
oyster mushroom, fresh thinly sliced450 - 500 g
-
bay leaf, dried2
-
allspice berry3
-
paprika, sweet1 tsp
-
paprika, hot½ tsp
-
white pepper, ground¼ tsp
-
ginger, dried, ground¼ tsp
-
nutmeg, ground¼ tsp
-
salt to taste1 tsp
-
tomato purée (concentrate)15 g
-
marjoram, dried2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
657.6 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
631.5 kJ /
150.9 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Allergen Free Chocolate Dipped Fruit
45 Min
Vegetarian Pizza (TM6)
1 Std. 40 Min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 Std. 10 Min
Vegan Green Pea Fritters
20 Min
Greek Lentils and Rice
40 Min
Lemongrass Tempeh
1 Std. 15 Min
Millet cashew stir-fry
30 Min
Raw zucchini bolognaise (Thermomix® Spiralizer, using modes)
15 Min
Lala Clam Soup Meehoon
1 Std. 15 Min
Thai Green Curry and Lemongrass Rice
1 Std. 15 Min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 Std. 30 Min
Mango sorbet
2 Min