Bechamelsauce

Bechamelsauce

5.0 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 Schraubglas

Składniki

  • Butter, ungesalzen oder gesalzen (aus Kuhmilche hergestellt)
    40 - 80 g
  • Milch
    500 - 1000 g
  • starkes Mehl
    40 - 80 g
  • Salz
    ½ - 1 TL
  • Pfeffer
    2 - 4 Prisen
  • geriebene Muskatnuss
    2 - 4 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Sód 1672 mg
Białko 41 g
Kalorie 6332 kJ / 1511 kcal
Tłuszcz 103 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 62 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...