Urządzenia i Akcesoria
Pistachio Filled Eid Cookies
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
45 pieces
Składniki
-
butter120 g
-
ghee140 g
-
egg yolk1
-
cornflour (starch)1 tbsp
-
plain flour400 g
-
vanilla extract1 tsp
-
salt¼ tsp
-
green food colouring3 drops
-
pistachio nuts deshelled, toasted (see tips)150 g
-
icing sugar plus extra for dusting50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
50.5 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
413.8 kJ /
98.9 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sup Buntut
3 godz.
Sichuan Chili Oil
50 min
Express pho soup with spiralized daikon (Thermomix® Spiralizer, using modes)
50 min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 godz. 25 min
Souffle pancakes with berries
40 min
Peeling Turmeric (Metric)
5 min
Prawn Laksa
50 min
Chwee Kueh (Steamed Rice Cake with Pickled Radish and Dried Shrimp)
1 godz.
Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)
1 godz. 30 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min